Eén plan als smeerolie voor het hele team

Universiteiten zoemen non-stop, en dat is niet alleen van de hersenactiviteit. De lezingen, debatten en andere events lopen soms dag en nacht door, zodat de roosters helemaal vol lopen, zowel bij de profs als de studenten. Het is niet anders op Lancaster Arts — behalve dat die opleiding ook nog eens geldt als broeihaard voor de hedendaagse kunstwereld. Op Lancaster leer je geen getormenteerde kunstenaar te zijn, je leert er kunst produceren, tonen, beleven.

Read more…

Liefste organisator, hier zijn je goede voornemens

De champagne en de goede voornemens gaan weer vlotjes rond. Tegen bubbels zeggen we nooit nee, maar waarom zijn die voornemens altijd dingen die we moeten opgeven? Stoppen met roken, stoppen met geld verspillen, stoppen met klagen, stoppen met je werk of stoppen met je ouders te verwaarlozen.

Tingeling! Hier is een ideetje. In plaats van altijd die nieuwjaarsvoornemens voor jezelf kan je misschien eens aan een schone lei denken voor je theater- of concertzaal. Wij zien steeds meer culturele spelers die een nieuw jaar het perfecte moment vinden om nieuwe wegen in te slaan of de focus te verleggen. Dus waarom jij niet?

Read more…

Vijf goede redenen om software als Gcal te laten vallen

We kennen allemaal wel iemand die elke gelegenheid te baat neemt om Apple aan te prijzen en Android de grond in te boren – of andersom. Hetzelfde gebeurde ooit met Mac- en pc-adepten, die elkaar wilden overtuigen van de superioriteit van hun software. Beide oplossingen hebben uiteraard hun verdiensten (hoewel ik er als verstokte Google Apps-gebruiker vast van overtuigd ben dat Apple de duimen moet leggen voor Android).

Read more…

Yesplan maakt eventmanagement gemakkelijk in kunstencentrum Gulbenkian

Gulbenkian, het kunstencentrum op de universiteitscampus van Kent, telt tal van podia waarop artiesten hun creativiteit kunnen botvieren. Elk jaar vinden meer dan 1.000 voorstellingen plaats in het centrum, dat beschikt over een theaterzaal, filmzaal, bar met cabaretpodium en toegang tot een concertzaal. Op het programma staan filmvertoningen, theater en hedendaagse dans, concerten en comedyshows. Kortom: Gulbenkian barst van de innovatie, inspiratie en verbeelding.

Read more…

Yesplan on Tour — en dit is waarom je moet komen

Als je je vriendschappen zou gaan classificeren op basis van met wie je het meeste tijd doorbrengt, dan zou het wel eens kunnen dat je beste vriend Excel heet. We durven te wedden dat je hele organisatie op spreadsheets en mail draait. Bingo? Kom ons dan maar eens dag zeggen in Zaandam op 14 november. We laten je zien hoe je je werk slimmer organiseert en zo een hoop tijd uitspaart die je dan kunt spenderen aan klanten en artiesten in de watten leggen.
Read more…